Pandemonium – Lauren Oliver

2015-05-30 15.28.25

Gisternacht las ik Pandemonium van Lauren Oliver uit, het tweede deel in de Delirium Amoris trilogie. Delirium (het eerste deel van de trilogie) vond ik mwah; het verhaal kwam naar mijn idee maar moeilijk op gang, en pas op de helft werd het écht leuk. Over Pandemonium ben ik veel enthousiaster!
Let op: deze recensie bevat spoilers voor mensen die Delirium #1 nog niet hebben gelezen!

Algemene gegevens
Titel: Pandemonium
Auteur: Lauren Oliver
Uitgeverij: The House Of Books
Pagina’s: 352
Genre: Fantasy, Dystopia, Romantiek
Serie: Delirium Amoris #2

Het verhaal
“In de nabije toekomst is liefde een ziekte. Diagnose: delirium amoris nervosa. Iedereen krijgt een Behandeling hiertegen, maar sommige weigeren die. Lena is een van hen. Ze sluit zich aan bij het verzet, maar het leven is zwaar. Alleen de gedachte aan Alex houdt haar op de been. Zal ze hem ooit nog zien?
Het tweede deel in de Delirium amoris-trilogie. Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.”
Bron: bol.com

Mijn mening
Dit boek heeft me, zoals ik eerder al zei, enorm verrast. Ik had wat moeite met het eerste deel: ik kwam er moeilijk doorheen, en naar mijn idee had de schrijfster de dystopische wereld waarin het verhaal zich afspeelt wel iéts uitgebreider kunnen vormgeven. Ik begon daarom ook met gemengde gevoelens aan Pandemonium.

Maar oh, wat heeft dit boek me verrast op een positieve manier! De omgeving wordt in dit boek véél beter geschetst, waardoor ik echt zo in het boek kwam. Het leest echt heel snel weg, ik heb het in een paar uur uitgelezen. Het verhaal blijft spannend omdat het uit twee momenten wordt verteld: het ‘toen’ en ‘nu’ uit het leven van Lena. Deze delen liepen heel mooi in elkaar over. Steeds als het heel spannend wordt in één van de twee tijden, schakelt de schrijfster over naar het heden of verleden. Mede hierdoor kon ik het boek echt niet wegleggen, ik wilde zo graag weten hoe het verderging!

Het verhaal begint in het ‘nu’, wat de lezer enorm verward omdat het totaal niet lijkt op het moment waar deel één opgehouden is. Het volgende hoofdstuk verteld het begin van ‘toen’. Dit bestaat uit de tijd waar deel één eigenlijk gestopt is. Lena is in de Wildernis beland en heeft Alex aan de andere kant van het hek moeten achterlaten. Ze is radeloos, uitgeput en op een haartje na dood, maar de gedachten aan Alex houden haar op de been. Het heden vertelt het verhaal van Lena die zich bij het verzet heeft aangesloten: het verzet dat vecht voor de liefde. In het heden ontmoet ze Julian, de zoon van de man die het hoofd is van de DVA: Delirium Vrij Amerika.

Alex en Julian hebben beide mijn hart gestolen: Alex in Delirium, maar Julian in Pandemonium. Deze liefdesdriehoek voegt, hoe cliché het ook klinkt, zeker wat toe aan het verhaal. Vooral ook omdat de verwarrende gevoelens van Lena heel mooi beschreven worden.

Eindoordeel
Ik vond Pandemonium een geweldige opvolger van Delirium. Het gebeurt niet vaak dat ik een tweede deel beter vind dat het eerste deel, maar bij deze serie is dat zeker het geval. Lena is een fijn personage om uit te lezen, en Pandemoniun bevat véél meer actie dan Delirium, waardoor ik het boek met een ruk uitlas. Ik kan je alvast vertellen dat het boek eindigt met een enorme cliffhanger, dus ik kan niet wachten om in het derde en laatste deel te beginnen.

Pandemonium is een boek vol actie, romantiek en spanning op alle fronten. Ik geef dit boek een welverdiende vier sterren.

4 sterren

Pandemonium is voor €10 te koop op bol.com

6 gedachten over “Pandemonium – Lauren Oliver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s