Recept: Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Sinds een tijdje gebruikt mijn vader het concept Hello Fresh. Dit is een concept waarbij je iedere week een doos vol biologische producten ontvangt, samen met drie of vijf (dat kan je zelf kiezen) recepten voor de avondmaaltijd. In de eerste week dat wij lid waren geworden van Hello Fresh aten we dit heerlijke recept met orzo, snijbonen, venken en grana padano. Ik was zeer positief verrast omdat ik eigenlijk nog nooit orzo en grana padano had gegten. Het is echt zo’n lekker recept dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Dit recept is vegetarisch.

Voedingswaarde
 650 kcal calorieën | 25 g eiwit | 73 g koolhydraten | 26 g vet, waarvan 11 g verzadigd | 11 g vezels

Benodigdheden (4 pers)
– 3 sjalotjes
– 2 knoflookteentjes
– 2 venkel
– 500 gr. snijbonen
– 5 takjes oregano
– 335 gr. orzo
– 125 grana padano
– 700 ml. groenteboullion
– 2 eetlepels olijfolie
– peper & zout naar smaak

Bereidingswijze
1. 
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Dop de snijbonen en snijd in reepjes van maximaal een ½ cm. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.
2.  Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo afgedekt zo’n 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
3. Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, snijbonen en knoflook, afgedekt zo’n 8 minuten. Voeg halverwege de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de orzo en de helft van de grana padano bij de groenten in de wok of hapjespan en meng alles goed.
5. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.

Ik vond vooral de orzo heel erg lekker! Dit is een soort rijst, maar dan veel voedzamer. Daarnaast voegt de groentebouillon echt een hoop toe, doordat het geheel veel smeuïger wordt. Ik ga dit binnenkort zeker weer eens maken! Daarnaast ben ik benieuwd wat Hello Fresh volgende week weer voor ons in petto heeft.

Wat is jouw favoriete gerecht van het moment? 

4 gedachten over “Recept: Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

  1. Bedankt voor het recept. Ik ben mijn receptje van hello fresh zelf kwijtgespeeld dus heel handig! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s