Where I’ve Been – Paris

In de serie Where I’ve Been.. vertel ik iets over de mooiste steden en plekjes die ik bezocht heb op onze aardbol. Ik geef jullie tips voor de leukste restaurantjes, mooiste bezienswaardigheden en must-see hotspots. Vandaag in de spotlights: Parijs, de stad van de liefde.

Eiffel Tower from the Arc de Triomphe, Paris, France. by pedro lastra, via FlickrBron: Pinterest

Twee jaar geleden, toen ik in de vijfde klas van het VWO zat, ging ik met een groepje van ongeveer twintig personen naar Parijs! Ik wilde hier ontzettend graag heen omdat het zo’n bekende stad is en ik er bijna alleen maar leuke verhalen over hoorde. Ik kijk nog steeds met ontzettend veel plezier terug op deze week.

Parijs is een prachtige stad, maar ook héél erg groot. Wij zaten in een hostel in het 13e arrondissement. We moesten bijna elke dag wel met de metro naar het centrum, maar dit was opzich geen probleem omdat de metro helemaal niet duur is. De sfeer die in Parijs hangt vind ik persoonlijk heel erg leuk. Je ‘voelt’ echt dat je in een wereldstad bent.

Must sees
Er is ontzettend veel te zien in Parijs, eigenlijk te veel om op te noemen. Het is handig als je van tevoren al een soort planning maakt met wat je iedere dat wil gaan zien/doen, en deze dingen proberen te combineren. De volgende bezienswaardigheden raad ik je van harte aan als je een bezoekje aan Parijs gaat brengen.

De Eiffeltoren
Do I need to say more? Je kunt Parijs niet bezoeken zonder een bezoekje te brengen aan de Eiffeltoren. Een kaartje naar het topje kost €15, voor mensen met hoogtevrees stopt er ook een lift een verdieping lager. Dat kost €9. Voor studenten geldt er nog een kleine korting. De Eiffeltoren is echt de moeite waard. Ik ben helemaal naar het topje geweest. Hoewel ik geen hoogtevrees heb, vond ik het aardig spannend en héél erg hoog. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad; iets wat je nooit zult vergeten!
Voor mensen met hoogtevrees: je hoeft de toren niet op te gaan. ‘S avonds geeft de Eiffeltoren namelijk ieder uur een lichtshow die vanaf de grond nóg mooier is dan vanaf de Eiffeltoren zelf. Ook kun je er leuke souvernirs kopen bij straatverkopers. Probeer zeker af te dingen! Ik heb een Eiffeltorentje gekocht voor minder dan €5, terwijl de verkoper begon met een prijs van €10.

  

Arc de Triomphe

Als ik ergens veel trappen moest beklimmen, dan was het wel bij de Arc de Triomph. De rest van de dag hadden we zere benen, maar het was het echt meer dan waard. Het uitzicht vanaf de Arc is echt magnifiek, en de arc zelf is ook heel erg mooi. Ook kan je hier het oneindige vuur bewonderen: een vlam die altijd aanblijft.

Arc de Triomphe // Paris. I saw this in the winter of 1986 sometime after Christmas, there.Bron: Pinterest

Sacre Coeur
Ook heel indrukwekkend: Basilique du Sacré-Cœur. Deze enorme basilisk ligt op de heuvel Montmartre en geeft dan ook een geweldig uitzicht over de stad. De basilisk zelf is echt heel mooi van binnen, maar ik vond hem vanaf de buitenkant nog veel mooier. Het is even een klim, want omdat de Sacre Coeur op een heuvel staat moet je meer dan 200 treden beklimmen. Dit is het echter helemaal waard.

Sacre Coeur, Paris. I love seeing the birthplace of the Society of the Sacred Heart where nun who founded my college hailed. Living history.

Notre Dame
Nog een kerk die echt heel mooi is: de Notre Dame. Vanbinnen vond ik deze kerk mooier dan de Sacre Coeur, maar van buiten vind ik ze alletwee even indrukwekkend. Daarnaast heeft de Notre Dame toch wel een speciaal plekje in mijn hart door bijvoorbeeld het verhaal van de klokkeluider van de Notre Dame, en Les Misérables natuurlijk.

715740c40d39dfcc774a613f96774399

Louvre
Als echte kunstliefhebber kan je een bezoekje aan het Louvre niet overslaan. Ik ben niet écht kunstliefhebber, dus ik ben er maar een ochtendje geweest en heb alleen de vleugel bekeken waar de wereldberoemde Mona Lisa hangt. Het was echt ontzettend druk in die zaal, dus heb ik snel een foto gemaakt om daarna weer snel te vertrekken. Niettemin is het Louvre een heel mooi gebouw om te bezoeken, als is het maar voor een korte tijd.

The biggest disappointment of my life. Louvre is closed on Tuesday!!!Bron: Pinterest

Paleis van Versailles
Ik bewaar mijn favoriete bezienswaardigheid voor het laatst: het Paleis van Versailles! Ik vond dit paleis zo ongelofelijk indrukwekkend met al zijn uitstralende luxe en rijkdom. Het paleis is niet meer in gebruik als woning, en wordt nu gebruikt als museum waar je vrij in kan rondlopen. Dit is ontzettend gaaf, want wie wil er nou niet zien waar Marie Antoinette heeft geslapen, of waar het Verdrag van Versailles is getekend. De spiegelzaal is echt heel erg mooi, evenals eigenlijk alles in het kasteel.
Maar het meest indrukwekkend vond ik nog wel de tuinen. Deze zijn zo ontzettend groot dat onmogelijk alles kan zien. Gelukkig rijdt er een treintje rond die je in veertig(!) minuten een ritje geeft en hierbij alles van de tuinen laat zien. Ik heb dat toendertijd niet gedaan, wij hebben gewoon een klein rondje gelopen omdat we zo ‘echt’ het gevoel kregen dat we een beetje in die tijd leefde. De tuinen waren echt ontzettend mooi met honderden beelden, bloemen en meertjes.

Jardins de Versailles - Ile de France Undescribable beauty. Just have to see this for yourself.Bron: Pinterest

Ik had ook nog héél graag naar Opera Garnier gewild (natuurlijk door het beroemde verhaal The Phantom Of The Opera), maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Toch raad ik je dit zeker aan.

Hotspots
Dit zijn de barretjes, restaurantjes en andere plekjes die je absoluut niet mag overslaan!

Rue de Rivoli
Als ik heel eerlijk ben, vond ik de bekende Champs Elysees maar niets. Alle winkels waren ontzettend duur, en ik ben alleen even de Sephora en de A&F ingelopen. Wat ik echter wel een héle leuke winkelstraat vond, was Rue de Rivoli. Deze winkelstraat ligt gelukkig midden in het centrum en je vind er bekende winkelketens zoals Bershka, Pimkie, H&M enzovoorts. Ook heb ik hier een hele leuke winkel ontdekt die Jennyfer heet. Deze keten heb je helaas alleen in Frankrijk en is zeker het bezoeken waard. Het heeft de prijzen van H&M, maar meer de stijl van Bershka of Pimkie.

Montmartre
Iets wat heel erg leuk is om te bezoeken in combinatie met de Sacre Coeur, is de wijk Montmartre. Dit ligt heel dicht bij elkaar en is dus goed op één dag te bezoeken. Montmartre is een heel schattig wijkje waar héél veel schilders en tekenaars hun werk aanbieden. Je kunt ook zelf getekend worden voor een klein bedrag (opnieuw: afdingen!) en je kunt er heel lekker koffiedringen en crèpes eten. Ik vond dit echt heel erg leuk en knus.

Hostel: Oops!
Het hostel waar wij sliepen is echt van harte aan te bevelen. De kamers waren erg groot en ruim, met een badkamer die nog groter was dan mijn eigen badkamer! Verder had je elke ochtend een lekker ontbijtje met een Franse croissant en een pistolet. Er is wifi en de kamers zijn schoon. Verder is het ook helemaal niet duur. Het ligt in het 13e arrondissement waardoor je wel vaak met de metro moet, maar het geeft je ook de kans om dit deel van Parijs te ontdekken. (Ohja, en er zit een MacDonalds om de hoek haha). Toen wij er waren was het allemaal net gerenoveerd, dus het is heel nieuw allemaal.

Ladurée
Natuurlijk is macarons bij Ladurée eten in Parijs een echte to-do. Helaas is het er bij mij niet van gekomen toen ik er was (iets met tijdsgebrek en héle zere voeten), maar ik hoor er zulke goede verhalen over dat ik het iedereen wel kan aanraden.

Met onze supercharmante truien haha. Je bent toerist, of je bent het niet! 

Ik kan Parijs aan iedereen van harte aanbevelen. Het heeft voor iedereen wel iets te bieden: kunst, cultuur, muziek, mode, heerlijk eten etcetera. Wel is het allemaal iets duurder dan gemiddeld, maar dan heb je ook wat.

Ben jij wel eens in Parijs geweest? Wat zijn jouw favoriete plekjes?

8 gedachten over “Where I’ve Been – Paris

  1. Ik ga deze zomer alweer voor de derde keer naar Parijs! Ik vind het ook een zeer leuke stad 😀 en nu ik in België woon is het lekker dichtbij ^^

    1. Hahaha echt he, daarom heb ik hem ook gekocht voor €28(!!). Ik lijk wel gek als ik er zo over na denk. Maarja gelukkig zit ie wel lekker en draag ik hem nog steeds (thuis op de bank)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s