Mijn To-Read List: Part 2

IMG_0603In dit artikel konden jullie lezen welke ongelezen boeken er bij mijn vader nog op de plank staan. In deze blogpost laat ik zien welke boeken ik bij mijn moeder nog moet lezen. Het zijn er weer aardig wat omdat ik afgelopen maand bijna de hele Harry Potter-serie heb aangeschaft, én een bestelling plaatste op Boekenkraam.nl, dus laten we snel beginnen!

Harry Potter – J.K. Rowling

IMG_0605

Ik denk dat weinig mensen deze serie niet kennen. Ik ben het grootste deel van mijn leven al Harry Potter-fan, maar de boeken heb ik tot mijn grote schaamte nog niet gelezen.. Een paar weken geleden zag ik een advertentie op Marktplaats waar iemand deze zes boeken aanbood in ruil voor een fles wijn. Ik geloofde mijn ogen bijna niet en mailde de meneer onmiddellijk dat ik na mijn tentamens langs kon komen, en dat vond hij gelukkig goed! Het was vier(!) uur lang reizen, maar ik had een goed boek mee en ik heb gratis OV dus het kon me eigenlijk niet zoveel schelen. Ik ben echt heel blij met de boeken, ze zijn allemaal nog in goede staat. Zoals je kunt zien mis ik alleen nog de Halfbloed Prins. Ik hoop dat ik deze snel nog op de kop kan tikken zodat ik eindelijk kan beginnen met lezen!

IMG_0606En dit is de rest.. In totaal zijn het dus weer ruim vijftien boeken, net zoiets als de vorige keer. Ik mag stevig door gaan lezen!

Huiver – Maggie Stiefvater
Dit boek heb ik via Facebook van een meisje overgekocht. Ik ben persoonlijk niet echt een weerwolvenfan, maar de achterkant sprak me op één of andere manier wel aan. Daarnaast vond ik de voorkant heel mooi! De rest van de serie is nog niet uit in deze cover dus daar moet ik nog even op wachten (ik wil altijd alles in dezelfde cover hebben, haha), maar ik wil hier zeker snel in beginnen!

Elixer – Hillary Duff
Bij de Kringkoop in ons dorp hebben we altijd hele goedkope boeken, zo ook deze! Eén keer per maand hebben we zelfs een actie waarbij elke kilo boeken €1 kost. Tijdens die actie heb ik Elixer van Hillary Duff gekocht. Op Goodreads krijgt Elixer niet echt héle goede recensies, maar ach, het lijkt me wel een leuk boekje om een keer tussendoor te lezen.

Stad van Glas – Cassandra Clare
Dit boek kreeg ik vorig jaar met Kerstmis, en ik snap eigenlijk niet waarom ik er nog niet in begonnen ben. Ik vond Stad van Vuur echt heel erg leuk en spannend. Ik wil dit boek sowieso snel lezen. omdat binnenkort de IJzeren Engel (Infernal Devices #1) in het Nederlands uitkomt. Deze wil ik heel graag lezen, en ik heb gehoord dat je dit het beste kan doen ná Stad van Glas.

Stam van de Holenbeer & Vallei van de Paarden – Jean M. Auel
Ook deze kocht ik bij de €1 actie van de Kringkoop. Ik hoor hier hele gemengde verhalen over. Sommige vinden deze serie heel leuk, andere weer helemaal niet. Ik ben best wel benieuwd omdat het hele idee van de prehistorie me erg aanspreekt. Toch wil ik het liefst eerst alle delen aanschaffen voordat ik ga beginnen met lezen, zodat ik lekker aan één stuk door kan lezen.

Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg
Dit boek kocht ik tijdens de 3 halen 2 betalen actie op Boekenkraam.nl. Ik las goede recensies op andere boekenblogs en de flaptekst sprak me ook wel aan. De cover vind ik ook heel mooi, dus ik ben benieuwd of dit boek me zal bevallen!

Halo – Alexandra Adornetto
Hier hoor ik de laatste tijd ontzettend veel over, positief én negatief. Zelf lijkt het me een heel leuk verhaal, omdat ik gewoon fan ben van gevallen engelen (Patch, zucht…). Ik hoop dat dit boek me niet zal tegenvallen. Er is alleen één probleempje: ik hoorde laatst dat de vervolgen heel moeilijk te krijgen zijn. Hopelijk kan ik die nog ergens op de kop tikken!

Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith
Dit boek heb ik overgekocht van een meisje via Facebook, zonder dat ik eigenlijk wist waar het verhaal over gaat! Het lijkt me een heel vermakelijk boek, maar wel een beetje ´makkelijk´ en misschien een tikkeltje cliché. Toch wil ik er nog niet over oordelen voordat ik het gelezen heb, want het lijkt me wel een heel leuk verhaal!

Het rozenlabyrint – Titania Hardie
Ik heb dit boek ook bij de Kringkoop gekocht, omdat ik de cover heel erg mooi vond. Het verhaal lijkt me ook wel spannend, een beetje mysterie gecombineerd met romantiek en historie. Klinkt goed toch? Het is geen heel bekend boek, maar dan hoeft hij niet meteen minder leuk te zijn! En ach, voor die €1 kon ik hem ook niet laten liggen.

Het meisje met de groene ogen – Shiobhan Hayes
Ook deze kocht ik op Boekenkraam. Door de actie die toen liep, kreeg ik deze eigenlijk gratis! Het schijnt een soort thriller te zijn, gecombineerd met fantasie. Hier las ik ook goede recensies over dus besloot ik hem maar gewoon te bestellen zonder er al te lang over na te denken. Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

Ik hoop dat ik deze enorme leesstapel snel een kopje kleiner kan maken, helemaal met de zomervakantie in het vooruitzicht en mijn Reading Challenge waarvoor ik nog stevig moet doorlezen. Als je graag een recensie over een boek wilt lezen, zet dat dan even in de comments, dan ga ik daarmee aan de slag!

Welke boeken staan er nog op jouw to-read lijstje?

10 gedachten over “Mijn To-Read List: Part 2

 1. Huiver is heel leuk! Die heb ik een paar jaar geleden gelezen en mede door die serie ben ik weer heel veel gaan lezen! Het is nu echt zo’n typisch jeugdsentimentboek voor mij haha!

 2. Harry Potter is awesome, veel leesplezier alvast! Stad van Glas en Het rampzalige verhaal van jou en mij zijn trouwens ook geweldig 🙂

 3. Oh je hebt nog heel wat goede boeken voor de boeg zie ik.
  Harry Potter is geweldig, het blijft één van mijn favoriete series.
  Huiver is echt ontzettend leuk en is zeker geen doorsnee weerwolven verhaal en ook Stad van Glas van Cassandra Clare is erg goed.
  Ik wens je heel veel lees plezier!

 4. Och mijn NTL-lijst beslaat denk ik zo’n 30 A-4tjes hahaha. Ik heb enorm veel boeken die ik nog moet/wil lezen. Ik lees nu Piece of Kate van Emily Lichthart en daarna wil ik beginnen aan Lieve mama van Esther Verhoef 😀

 5. Oeh ik moet inderdaad ook nog de Harry Potter boeken lezen! Deel 1 heb ik een tijdje geleden gekocht en wauw wat super dat je ze voor een fles wijn hebt kunnen bemachtigen! Elixer van Hilary Duff is echt een bijzonder boek en voor mij ‘speciaal’ omdat het veel over de bloem Iris gaat. Een tip is trouwens ook The Iron Trial. Ik ben hem op dit moment aan het lezen en kan maar niet stoppen. Ook The Luminaries is een goed boek!

  1. Ohja, dat snap ik van Elixer! Ik vond het een mooi verhaal, maar viel me helaas wel een tikkeltje tegen (er komt binnenkort nog een recensie van online!) Ik ga The Iron Trials zeker onthouden, want daar heb ik al meerdere goede verhalen over gehoord. Van The Luminaties heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar ik ga zeker eens wat research doen. 🙂

 6. Shame on you! Nog geen harry potter gelezen? Jezelf opsluiten en in 1 ruk uitlezen 😁 nog een tip, de extra boeken lezen. Zoals zwerkbal historie, vertellers van Baker de bard en fabeldieren en waar te vinden. Andere gave serie is wetten van magie van terry goodkind

  1. Bedankt voor de tips! Ik heb zelf ook nog een extra boekje liggen; de magische wereld van harry potter. Daar ben ik ook benieuwd naar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s