Roomtour #1

Ik ben gek op interieur en alles wat daarbij hoort. Daarom vind ik het ook heel erg leuk om mijn eigen kamer af en toe te veranderen qua decoratie en inrichting. Zo heb ik vorig jaar een supermooi tweepersoonsbed aangeschaft, waar ik tot op de dag vandaag nog met veel plezier in slaap/lees/tv kijk/chill/thee drink enzovoorts. Het leek me heel erg leuk om vandaag mijn kamer aan jullie te laten zien door middel van foto’s. Ik heb twee slaapkamers omdat ik gescheiden ouders hebt, dus als jullie het leuk vinden kan ik ook nog een keer foto’s maken van mijn andere kamer. Vandaag in ieder geval de roomtour van de slaapkamer bij mijn moeder!

2015-06-03 14.18.44

De hoofdtinten van mijn kamer zijn wit, blauw en groen. Ik vind deze kleuren zelf ontzettend vrolijk, en tegelijkertijd stralen ze ook rust uit. Ik heb voor deze kleuren gekozen toen ik in groep acht zat (dus ik was een jaar of twaalf) maar ik heb er nog steeds geen spijt van!

We beginnen bij mijn bed, wat eigenlijk het grootste object is in mijn hele kamer. Afgelopen zomer heb ik deze twijfelaar (140 cm breed) op Marktplaats weten te scoren voor een prikkie. Ik vind hem nog steeds heel erg mooi, want hij past echt bij de stijl van mijn kamer. Het dekbedovertrek komt van de Kruidvat en is echt superleuk omdat de kleur blauw er in terugkomt, evenals het thema ‘Parijs’ wat een beetje het thema van mijn kamer is. Het plaid komt van de Makro en de kussentjes van Leen Bakker, Ikea en de Action.

2015-06-03 14.08.52

Boven mijn bed zijn twee plankjes bevestigd waar mijn favoriete objecten staan uit heel mijn kamer: mijn boeken! Ik heb nog lang niet alle boeken gelezen, maar ik ben druk bezig om mijn to-read lijstje steeds meer te verkleinen. Hier kan je lezen welke boeken ik nog bij mijn vader moet lezen, de boeken die ik op deze boekenplanken nog moet lezen, komt later online.

2015-06-03 14.10.00 HDR 2015-06-03 14.10.10 HDR

Zoals je ziet mis ik alleen nog Harry Potter en de Halfbloed Prins. Dan is de serie eindelijk compleet en kan ik beginnen met lezen! De buddha heb ik van een vriendin gekregen, de twee kaarsenhouders heb ik bij de Xenos gekocht en het Eiffeltorentje komt uit Parijs!

2015-06-03 14.10.21

Dit is zonder twijfel het favoriete plekje van Saar haha. Hier ligt ze heel vaak te chillen. En als ze hier niet ligt…

2015-06-03 14.13.38 HDR

Dan zit ze voor het raam te genieten van het uitzicht!

2015-06-03 14.10.51 HDR

Op mijn nachtkastje ligt mijn Narnia bundel die ik vorig jaar voor Kerstmis heb gekregen. Ik ben er nog steeds zo ontzettend blij mee! Ik heb alleen nog maar de eerste twee delen gelezen, maar ik ben van plan om binnenkort in deel drie te beginnen: het paard en de jongen.
Verder staat er nog een fotodingetje met twee foto’s van mijn opa en oma op mijn nachtkastje. En dat hummeltje in het midden, dat ben ik!

2015-06-03 14.11.48 HDR

Aan de andere kant van mijn kamer, tegenover mijn bed, is dit plankje tegen de muur bevestigd. Hierop staat mijn televisie, die ik eigenlijk alleen gebruik voor films of Boer zoekt Vrouw (want dat wil mijn moeder nooit meekijken, haha). Links staan wat dvd’s. Ik ben zó benieuwd naar ‘the book thief’, maar ik moet nog steeds het boek lezen en dat wil ik echt eerst doen voordat ik de film kijk. Verder staan hier ook nog wat schoolboeken en mijn Bosatlas waar ik nog graag doorheen blader om bijvoorbeeld vakantieplekken op te zoeken.

2015-06-03 14.13.03 HDR

Aan de hele andere kant van mijn kamer, achter mijn deur, vind je mijn ‘beautyhoekje’ om het zo maar even te noemen. Hier zit ik graag om me op te maken ’s ochtends, mijn nagels te lakken of om mijn haar te doen. Ik heb eigenlijk veel te veel spullen, maar alles wat ik heb gebruik ik echt. Laatst heb ik het nog opgeruimd, mijn tips kan je hier lezen. De stoel was eigenlijk zwart, maar ik heb hem vorig jaar zomer wit gespoten. Ik kwam iets tekort qua verf (wat je kan zien als je goed naar de binnenkant kijkt, haha), dus dat ga ik komende zomer nog wel even fixen. Het kastje komt van de Blokker en was eigenlijk lichtbruin, dus die heb ik ook zelf wit geschilderd met white-wash, want ik vond het wel leuk als je het hout er nog een beetje doorheen zag.

2015-06-03 14.14.42

Hetzelfde geldt voor mijn kast! Deze was eerst ook lichtbruin, maar dat vond ik met de jaren toch steeds minder mooi worden. Daarom heb ik hem een jaar of twee geleden wit geverfd. Ik vind het resultaat nog altijd heel erg mooi.

2015-06-03 14.14.48

De ruimte op mijn kast vind ik ook zo leuk. Links staan mijn woordenboeken naast een superschattig knuffeltje van de kermis die mijn moeder ooit voor me gewonnen heeft. Daarnaast staat een buddha beeldje en een klein spaarvarkentje. Daarachter zie je een wereldbol die ik zelf heb gemaakt, met een afstudeerhoedje erop. Deze heb ik vorig jaar gekregen bij mijn diplomauitreiking, dus er zit een hele dierbare herinnering aan vast.

2015-06-03 14.14.17

Mijn butler tray kennen jullie vast nog wel van dit artikel!

2015-06-03 14.16.45

Ik probeer mijn bureau met alle macht netjes te houden, maar dat wilt niet altijd lukken. Dit was een mooi moment om het eens helemaal op te ruimen! Achter mijn bureau zit ik vaak te studeren of te bloggen.

2015-06-03 14.21.09Op mijn deur hangt deze handige spiegel van de Ikea. Deze gebruik ik nog elke dag met liefde om mijn outfit te beoordelen of mijn haar te doen.

Ik heb heel erg het geluk dat ik een lichte kamer heb, met aan beide kanten ramen. Zo heb ik altijd genoeg licht om bijvoorbeeld foto’s te maken, maar mijn kamer krijgt hierdoor ook een grotere uitstraling. Toch heeft het hebben van veel ramen ook zijn nadelen. In de zomer wordt het maar moeilijk donker in mijn kamer, bijvoorbeeld. Zo kan ik soms moeilijk in slaap komen.

Gelukkig zijn daar oplossingen voor bedacht, door met name VELUX. Velux heeft een groot assortiment in raamverduistering en raamdecoratie. Een rolgordijn is ontzettend handig voor als het pas laat donker wordt. Je schuift hem gewoon naar beneden, en je kamer is gehuld in duisternis. Ik zou zelf voor een wit rolgordijn gaan, of voor een donkerblauwe (die heb ik namelijk nu ook al). VELUX heeft nog veel meer kleuren en designs beschikbaar, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw kamer past! Je hebt zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor elektrisch bediende rolgordijnen. Dat lijkt me al helemaal handig. Ik heb namelijk heel vaak dat ik al lekker in bed genesteld ben en er dan pas achter kom dat mijn rolgordijn nog dicht moet.

Ik hoop dat jullie mijn kamer leuk vonden om te zien!

Hoe ziet jouw kamer eruit? 

image

9 gedachten over “Roomtour #1

  1. Wat een mooie Narnia bundel heb jij ❤ die van mij heeft echt een veel minder mooie voorkant.. En de rest van je kamer vind ik trouwens ook super mooi 😉

  2. Wat een mooie en grote kamer heb je 🙂 Lekker veel ruimte! Ik vind je beautyhoek wel mooi zo. Vind het wel wat hebben dat de stoel niet 100% wit is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s