Lunchidee: Gezonde sandwich met kaas, sla en tomaat

Laatst was het weer zo’n dag dat ik de deur niet uit kwam. Het was de dag voor mijn tentamen, dus ik zag vrijwel de hele dag aan mijn bureau gekluisterd met boeken, schriften, aantekeningen en wetenschappelijke artikelen. Toen mijn buik begon te knorren, besloot ik dat ik wel iéts meer tijd mocht uittrekken voor de lunch dan normaal; ik was immers zo goed bezig! In de koelkast en mijn moestuintje bekeek ik grondig wat voor ingrediënten we in huis hadden, en ik ging aan de slag..

Foto 25-05-15 13 03 36

– Dit recept is vegetarisch –

Deze sandwich is ontzettend makkelijk te maken. Vrijwel alle ingrediënten hebben de meeste mensen wel in huis, en anders is er makkelijk een alternatief te vinden. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

Foto 25-05-15 12 59 41

– 2 boterhammen (bruin/wit maakt niet uit, gewoon wat jouw voorkeur heeft)
– Twee eetlepels Yofresh of een andere soort mayonaise
– Kaas (6 kleine plakjes of 2 grote plakken)
– Een paar (cherry)tomaatjes
– Kropsla, ijsbergsla of rucola
– Een snufje zout

Foto 25-05-15 13 02 10

Nu komt het makkelijkste deel: het beleggen van je boterhammen. Eerst bestrijk je je boterhammen met de mayonaise die je uitgekozen hebt. Ik vind Yofresh (of yogonaise) van Calvé echt het allerlekkerst, omdat deze niet zo vet is. Daarna doe je de kaas erop. Ik heb een 48+ kaas die al best wel vet is, dus dan is Yofresh een goede balans. Komijnenkaas lijkt me hierbij ook heel erg lekker, maar dat had ik helaas niet in huis.

Na de kaas bedek je één boterham met het soort sla wat jij lekker vind. Ik heb hier wat verse kropsla uit mijn moestuintje gehaald (daar lezen jullie trouwens vrijdag meer over!), maar ijsbergsla of rucola kan natuurlijk ook. Als laatste snij je de cherrytomaatjes door de helft, of je gewone tomaten in dunne plakjes. Een beetje zout erop, en hierna is het alleen nog maar een kwestie van door de midden snijden en genieten!

Foto 25-05-15 13 04 53

Ik ben overduidelijk geen getalenteerd food-photographer haha, maar zo zag het eindresultaat er bij mij uit. Het was hartstikke lekker en door het bruine brood vol vezels kon ik er echt een tijdje mee vooruit voordat ik weer honger kreeg. Daarnaast zijn vrijwel alle ingrediënten gezond. Wil je het nog gezonder maken? Ga dan voor 30+ kaas.

Ik hoop dat jullie dit recept/lunchideetje leuk vonden! Als het goed bevalt zal ik dit soort dingen vaker gaan doen, dus laat het even weten. 🙂

Lijkt jullie dit een lekkere sandwich? En wat is jouw favoriete broodje? 

5 gedachten over “Lunchidee: Gezonde sandwich met kaas, sla en tomaat

  1. Dit soort dingen maak ik heel vaak, alleen dan zonder de yofresh. Het is gewoon zo lekker. Mijn boterham met hagelslag kan wijken!

  2. Ik heb nog nooit deze combinatie gegeten; maar het klinkt lekker. Lekker fris ook voor de zomerlunches ;!

  3. Hmmmm, hier krijg ik nu honger van! Het ziet er echt superlekker uit! Ik doe er meestal nog wat tonijnsla bij. Echt superlekker! Daar kan ik nu echt van genieten! Liefs, Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s