Places I Want To Go: Vienna

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Vandaag neem ik je mee naar de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen!

Vienna, Austria... Travel Inspiration @ www.elenaarsenoglou.comBron: Pinterest

Dit is een stad waar ik héél graag naar toe zou willen, maar waar ik nog nooit geweest ben. Nu vind ik Vienna echt veel mooier klinken dan Wenen, dus daarom heb ik die naam lekker in de titel gezet. Toen laatst het Eurovisie Songfestival op televisie was (wat in Wenen werd gehouden dit jaar), hebben we al wat kiekjes kunnen opvangen van de stad die bekend staat om zijn opera. Toch is er véél meer te zien dan alleen maar opera. Ik zocht een paar mooie plaatjes voor je uit.

Wenen lijkt me nou echt zo’n stad om in de winter te bezoeken. Stel je eens voor: koud, maar droog weer, sneeuw op de grond en in de bomen, overal lichtjes, zingende koortjes en kraampjes waar je allerlei lekkers kunt halen.. Ik krijg bijna weer zin in de winter!

In Wenen is veel geschiedenis te vinden, vooral uit de tijd van de Wereldoorlogen. Wenen lag immers midden in het gebied dat aan Hitlers kant stond. Dit zal niet aan de oppervlakte liggen als je door de stad loopt, maar er zal ongetwijfeld veel over te vinden zijn.

I'm such a huge Ludwig Van Beethoven fan (among many other incredible composers from here) that I'd love to visit Vienna.

Natuurlijk is een beetje opera en klassieke muziek in Wenen niet onvermijdelijk. De grootste namen zoals Mozart en Beethoven hebben hier gecomponeerd, en in de prachtige concertgebouwen gespeeld. Het lijkt me geweldig om een bezoek te brengen aan één van die concertgebouwen. Ik ben groot fan van klassieke muziek (ik speel niet voor niets piano), dus dit zal ongetwijfeld iets voor mij zijn!

Wien, Vienna, VienaBron: Pinterest

Schloss Schönbrunn is het zomerpaleis van de Oostenrijkse keizerin. Het is geïnspireerd door het Paleis van Versailles. Hoewel Schönbrunn veel kleiner is, is het nog steeds héél erg mooi. Ik vond het paleis van Versailles heel indrukwekkend (vooral om zijn tuinen), dus ik wil dit paleis in Wenen zeker niet overslaan!

Domkirche St. Stephan, Vienna, Austria – my fav church in all of austria ! stunning !Bron: Pinterest 

Als laatste dit hele indrukwekkende plaatje van de Stephansdom. Wat een enorm en prachtig gebouw! Ik ben gek op kerken/kathedralen/dommen bezoeken als ik op vakantie ben, dus deze kan zeker niet ontbreken.

Vienna Inner City Map >>> Vienna is a simply beautiful city.

Tot slot heb ik nog een heel handig kaartje gevonden op Pinterest. Mocht ik ooit naar Wenen gaan, dan naam ik dit kaartje zeker mee!

Zijn jullie wel eens in Wenen geweest? Zo ja, welke plekjes mag je echt niet missen? 

6 gedachten over “Places I Want To Go: Vienna

  1. Wenen is zo mooi! Ik ben er geweest toen ik 15 ofzo was, dus toen besefte ik nog niet hoe mooi het was, maar als ik foto’s kijk dan denk ik echt ‘wauw, ik wil nog eens terug!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s