Tag: 10 Food Confessions

Deze leuke tag zag ik voorbij komen bij Annemerel en Soesja. Ik vond het zo leuk om te lezen wat de gekke eetgewoontes van anderen zijn, en bedacht me toen dat ik er zelf ook best wel wat heb! Uiteindelijk was het nog best lastig om er tien op een rijtje te zetten, maar ik heb toch een aardig leuk lijstje op weten te stellen.

XBron: WeHeartIt

1. Als ik van één soort broodbeleg de rillingen krijg, is het wel Filet American. Bijna alle mensen in mijn omgeving vinden het heerlijk, iets wat ik tot de dag van vandaag niet begrijp. Kom op mensen, het is oránje! En rauw! Waarschijnlijk zal de meerderheid van jullie het ook niet snappen, maar ik vind het echt niet lekker.

2. Iets wat ik in ieder geval nooit zou bestellen in een Italiaans restaurant is pizza! En dat terwijl ik enorm van Italiaans eten hou. Ik hou gewoon niet van de dunne, slappe bodems van de pizza’s bij een pizzaria. Geef mij maar de lekkere dikke pizzabodem van een diepvriespizza (want dat lust ik dan weer wel). Altijd als we bij de Italiaan gaan eten, bestel ik dus een lekkere pasta.

I love my homemade pizza night... it is so much better since I got the stone and peel. yum.Bron: Pinterest

3. Mijn absolute (vreemde) guilty pleasure als het om eten gaat is zonder twijfel feta kaas, en ik heb er al-tijd zin in. Ja. Menig vriendin en familielid kijken me raar aan als ik dat vertel, maar ik kan zo een heel blok feta opeten. Dat doe ik ook soms (in een bepaalde periode van de maand bijvoorbeeld ;)). Ook door een salade vind ik het heerlijk, of bijvoorbeeld met wat bladerdeeg en spinazie inwikkelen.

4. Ik vond sushi eerst heel erg vies, omdat het idee van rauwe vis me totaal niet aanstond.  Doordat al mijn vriendinnen het wel heel lekker vonden, werd ik af en toe gedwongen om het te eten. Daarnaast is het zo’n ‘hype’ de laatste tijd waardoor ik zoiets had van: What am I missing? Nu ongeveer een jaar later, is sushi één van mijn favoriete gerechten.Eigenlijk eet ik nog steeds geen sushi met rauwe vis, maar voor sushi met bijvoorbeeld avocado, komkommer of gefrituurde garnaal kan je me echt wakker maken.

5. Erwtensoep eet ik met hetzelfde gemak in de lente of zomer. Ik weet dat het echt een winters gerecht is, net zoals bijvoorbeeld hutspot. Maar ik vind erwtensoep in de zomer net zo lekker!

Bron: WeHeartIt

6. Stiekem hou ik helemaal niet van warme koffie, maar voor ijskoffie of een frappucino kun je me wakker maken! Aan de bittere smaak van koffie ben ik nog steeds niet helemaal gewend, waardoor ik er altijd wel vier suikerklontjes in gooi, en dat is natuurlijk niet zo gezond. Ik drink veel liever thee, behalve als ik écht even een oppepper nodig heb; dan stop ik graag een Caramel Macchiato in het Nespresso apparaat.

7. Ik lust geen prik. Misschien is dit niet eens zo slecht, aangezien koolzuurhoudende dranken héél ongezond zijn, maar ik vind dat prikkende gevoel in je keel bij het doorslikken absoluut niet lekker. Het doet ook gewoon pijn om te kijken naar mensen die in één teug een heel glas cola opdrinken haha.

8. Ik hou niet zo van wijn, maar ik drink het toch (best) veel. Op feestjes of met uitgaan is het nou eenmaal het meest voor de hand liggende drankje na bier (wat ik nog viezer vind). Als ik dan wijn drink, ga ik voor zoete witte. En dan drink ik hem het liefst zo snel mogelijk op, zodat ik de nare nasmaak niet proef.

Homemade Frappuccino! For those of us who don't have a Starbucks down the block...Bron: Pinterest

9. Mijn lievelingschocolade zijn Maltesers en Kinder chocolade. Toch heb ik hier niet altijd zin in, en als ik er wel zin in heb, eet ik er zo veel van dat ik de rest van de dag misselijk ben en me schuldig voel over het aantal calorieën wat ik naar binnen gewerkt heb.

10. Ik eet zelden mijn bord leeg, en drink zelden mijn drinken helemaal op. Waarschijnlijk zit dit echt tussen mijn oren, maar als ik nog maar één hapje of één slokje zie, dan zegt mijn buik gewoon ‘vol’. Dit zorgt vaak voor irritaties bij mijn ouders, omdat ze maar niet snappen waarom ik er in godsnaam niet dat ene hapje nog bij kan stoppen. Ik probeer het echt hoor! Maar het lukt me gewoon vaak niet haha.

Dat waren ze! Ik wilde er eigenlijk ook nog bijzetten dat ik uien niet lust, maar daar was even geen plek meer voor, dus dan maar zo.

Hebben jullie ook nog bepaalde eetgewoonten waarvan maar weinig mensen weten? Misschien hebben we wel een paar dingen gemeen!

11 gedachten over “Tag: 10 Food Confessions

  1. ‘Ik lust geen prik’ YES! EINDELIJK! Ik lust het ook niet en echt niemand begrijpt het, eindelijk een soortgenoot gevonden, lol. Filet American vind ik dan wel weer heerlijk, maar ik eet het nu niet meer omdat ik sinds 2,5 jaar vegetariër ben. Leuke tag!

  2. Ik houd ook niet van prik, maar dat komt vooral door de buikpijn die ik ervan krijg haha. En ik ben volgens mij de enige in mijn omgeving die geen drop lust. Niemand snapt dat!

  3. Met die filet american ben ik het helemaal eens, haha! Zelf houd ik helemaal niet van mayonaise, curry, ketchup, knoflooksaus en ga zo maar door. Waardoor ik ook vaak raar wordt aan gekeken als ik dat zeg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s