Becoming A Minimalist Part 3: Accessoires

Misschien is dit wel het deel van mijn BaM-serie dat jullie het meeste ruimte in je kamer/huis zal opleveren. Accessoires zoals schoenen en tassen nemen namelijk ontzettend veel ruimte in! In de vorige artikelen van mijn Becoming A Minimalist-serie hebben we onze kledingkast en make-up uitgezocht. Vandaag gaan we onze accessoires onder handen nemen!

Tina Craig, a.k.a. The Bag Snob (I don't think I've seen so many Hermes outside a store...!)

Sorteer op kleur
Bij tassen en schoenen is het belangrijk dat je een aantal basic-items beschikbaar hebt, want die zul je gewoon heel vaak nodig hebben. Denk hierbij vooral aan wit en zwart, maar ook aan bijvoorbeeld de kleur van je lievelingsschoenen. Het staat namelijk het mooist als je de kleur van je tas afstemt op de kleur van je schoenen die je op dat moment draagt. Heb je van sommige kleuren meerdere tassen? Vraag jezelf dan eens af of je die écht allemaal nodig hebt, en doe het overige de deur uit.

Back To Basic
Sommige kleuren tassen en schoenen mogen er echt niet ontbreken in je kast. Daarnaast zijn er ook een aantal modellen die je heel vaak nodig zult hebben:
– Een zwarte, wat grotere tas
– Een klein zwart tasje voor bijvoorbeeld uitgaan
– Een witte, wat grotere tas
– Een bruine tas
– Zwarte pumps
– Sneakers die heerlijk zitten
– Zomerse sandaaltjes
Als je deze items in je kast hebt liggen, zit je sowieso goed!

Sieraden: kwaliteit of kwantiteit?
Bij sieraden gaat het om twee dingen: kwaliteit of kwantiteit. Voor iedereen is het erg persoonlijk welke je voorkeur krijgt. Ga je voor weinig sieraden van goede kwaliteit, en misschien een duurdere prijs (kwaliteit), of kies je voor goedkope sieraden die wellicht minder lang meegaan, maar waar je er wel veel meer van hebt en dus vaker kunt afwisselen (kwantiteit)?
Ikzelf zit hier een beetje tussenin. Ik heb een paar hele mooie sieraden die erg duur waren en die ik met veel liefde elke dag draag, maar sommige sieraden waren wat goedkoper en draag ik met evenveel liefde, maar wel met de gedachte dat ze (waarschijnlijk) eerder kapot zullen gaan dan mijn duurdere sieraden.

If you ever want to get me something get me boho bracelets or any cute little bracelet and I will love you foreverMaak er iemand anders blij mee!
Tassen die je amper draagt, schoenen die in de kast liggen te verstoffen, dat leuke hoedje wat je maar 1x opgezet hebt.. Al deze mooie producten zijn nog in prima staat en het is echt zonde om dit weg te gooien! Geef ze bijvoorbeeld aan vriendinnen/moeders/zusjes/nichtjes/buurmeisjes enzovoorts. Daarnaast kan je ze nog altijd verkopen op Marktplaats. Dit kost wel iets extra moeite, maar je verdiend er een aardig zakcentje mee (ik spreek uit ervaring :)).

Al met al: doe de dingen niet je niet echt nodig hebt weg. Dit zorgt niet alleen voor ruimte in je huis, maar vooral voor ruimte in je hoofd.

Dit was voorlopig het laatste artikel uit mijn Becoming A Minimalist-serie tenzij… jullie nog goede ideeën hebben voor iets wat je lekker kan opruimen.

Dus, heb je tips? Laat ze achter in de comments en dan ga ik er mee aan de slag!

Wie van jullie heeft er weer opruimkriebels gekregen? Ik in ieder geval wel. 🙂

5 gedachten over “Becoming A Minimalist Part 3: Accessoires

  1. Ik had vorige week opruimkriebels. Ik heb ze maar meteen zinnig benut, aangezien mijn kamer een giga rotzooi was! (oeps..) 5 vuilniszakken vol kleding, frutseltjes, papierwerk etc. zijn de vuilnisbak in gegaan. Momenteel hou ik het bij, omdat die rust in mijn kamer zo fijn is! Nooit meer terug naar die vieze puinhoop!

    1. Ja, dat had ik eerst ook hoor! Het is ook moeilijk om spullen weg te doen. Maar ik denk altijd maar zo: het is nog erger als ze staan te verstoffen, en je er steeds een schuldgevoel van krijgt omdat je het niet gebruikt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s