Currently Loving: Butler Tray

Toen ik een tijdje geleden in de Action rondsnuffelde, viel mijn oog op wel iets heel leuks voor in mijn kamer: een Butler Tray! Ik was al een tijdje op zoek naar iets wat mijn saaie plekje voor mijn verwarming ging opleuken, maar toen ik deze Butler Tray zag staan voor slechts €10, wist ik dat mijn probleem was opgelost. Nog geen tien minuten later rekende ik hem bij de kassa af en vandaag presenteer ik jullie met trots: mijn Butler Tray!

Butler Tray

Een Butler Tray is eigenlijk een soort dienblad op een onderstel. Het kan dienen als bijzettafeltje, of ter decoratie. Bij mij geldt het voor beide! Daarnaast kunnen de ‘pootjes’ ingeklapt worden zodat het eenvoudig op te bergen is als ik bijvoorbeeld een keer wat anders wil.

2015-05-21 12.58.32De naam ‘butler tray’ komt uit het Engels. ‘Tray’ staat voor dienblad en ‘Butler’ staat letterlijk voor butler: het hoofd van de bediening die in de vroegere rijkere Engelse familiehuizen thee of koffie kwam serveren. Dit serveren werd gedaan vanaf een dienblad dat op een onderstel staat: de butler’s tray!

De rede dat butlertrays steeds populairder worden, is dat butlertrays multifunctioneel zijn: het is niet alleen leuk ter decoratie, maar als je gasten over de vloer krijgt kun je het dienblad gebruiken voor het serveren van eten en drinken. Daarnaast kun je het dienblad eraf halen en bijvoorbeeld op je bed zetten met een pot thee en wat lekkers als je aan het studeren bent, of als je een seriemarathon houdt.

Ik zelf gebruik hem niet als middel om mijn thee op te serveren, maar meer als decoratiemiddel. Ik heb er verschillende spulletjes opgezet, en het leuke is dat je deze opstelling van spulletjes ten alle tijden kan veranderen! Als ik deze opstelling zat ben, zet ik er gewoon weer wat anders neer. Het is heel makkelijk en praktisch. Daarnaast zou ik het ook kunnen gebruiken voor als ik een keer vanuit mijn bed thee wil drinken zonder de mok de hele tijd vast te hoeven houden , als een soort bijzettafeltje.

2015-05-21 12.58.44

Op dit moment heb ik maar vier items op mijn butler tray staan. In mijn ogen geldt er nog altijd: Less is more, zeker bij decoratie. Daarnaast heb ik voor items gekozen die qua kleur goed bij elkaar passen, zodat het geheel een rustig, maar gezellig effect geeft.

Linksachter zie je een geurbrandertje van de Xenos. Ik gebruik geen geurolie, maar tart waxes (ook van de Xenos). Op dit moment zit de geur Wild Berries & Cream erin en deze ruikt heerlijk!
Schuin voor mijn geurbrandertje staat een sieradendoosje van de Efteling. Deze heb ik al héél erg lang, volgens mij al sinds ik een jaar of tien was! Ik heb deze van mijn moeder gekregen bij de Droomvlucht (mijn favoriete attractie haha, nu nog steeds!), en hij is me best dierbaar omdat ik er zulke fijne herinneringen aan heb. Er passen niet heel veer sieraden in, maar ik gebruik hem voor knopjes oorbellen en in het laatje zitten mijn echte gouden en zilveren sieraden.

Rechtsachter staat een vetplantje die ik bij de Albert Heijn in de korting heb gekocht. Ik kocht hem eigenlijk meer voor het potje wat ik erbij kreeg, maar eigenlijk vind ik die vetplant ook ontzettend leuk staan! Voordeel: ze hebben heel weinig water nodig dus je hoeft niet bang te zijn dat ze verdorren.

2015-05-21 12.58.58

Als laatste heb ik rechts voorin een bodylotion staan die ik ooit in een pakketje kreeg. De bodylotion zelf is volgens mij al lang over datum, maar ik vind de verpakking zo mooi! De kleur past ook goed bij de wax tart in mijn geurbrandertje, en bij de bloemetjes van het sieradendoosje. 🙂

Nogmaals, deze butler tray is bij de Action te koop voor €10. Ik heb hem wel al een tijdje geleden gekocht, dus als je hem ook wilt zou ik niet te lang wachten.

Wat vinden jullie van een butler tray? Heb je er misschien zelf ook één?

3 gedachten over “Currently Loving: Butler Tray

  1. Wat een leuk tafeltje! En zeker ook handig lijkt me. Ik ga binnenkort verhuizen, dus misschien is het een idee voor in mn nieuwe huisje 🙂

  2. Pingback: Roomtour #1 |
  3. Dit zoek ik dus ook pcies dezelfde. Maar helaas zijn de spulletjes van de action maar voor even komt t niet meer terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s