Gezond leven als je van lekker eten houdt

Ik denk dat ik niet de enige ben met dit dilemma. Het is nu bijna zomer, waardoor ik het belangrijk vind om weer een beetje op de kilootjes te gaan letten. Ik sport braaf drie keer per week en doe ook nog aan yoga, maar ik hou zo ontzettend van lekker eten! Chocolade, koekjes, chips, alles kan er bij mij wel in. En het probleem is dat ik niet gezegend ben met een snelle stofwisseling zoals sommige meiden; ik moet keihard werken om kilo’s af te kunnen strepen. We can drizzle chocolate over fruit instead of only dipping fruit in chocolate! Ik sport drie keer per week, en doe daarnaast maandagavond een uur yoga. Verder stap ik elke dag een bushalte eerder uit en loop het laatste stuk naar huis, of ik fiets naar de bushalte. Dat is genoeg beweging, zou je zeggen, en dat vind ik zelf ook. Toch val ik maar moeilijk af. Komt dat omdat ik niet gezond eet, of omdat dat gewoon mijn ‘bouw’ is? Dat is bij mij altijd al de vraag geweest. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten: ik ontbijt met yoghurt, ik lunch met twee boterhammen en mijn avondeten bestaat vaak uit groente met pasta of rijst. Het probleem zit hem bij mij echter in de tussendoortjes. Als ik zie dat mijn moeder boodschappen heeft gedaan en er opeens een reep chocolade op de plank ligt, kan ik daar maar moeilijk vanaf blijven. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld wat chips in het weekend, om over een paar wijntjes nog maar te zwijgen. Chicken Asparagus Lemon Stir Fry | 23 Healthy And Delicious Low-Carb Lunch Ideas lots of other recipes too Een voordeel is dan weer wel dat ik naast ongezond eten, ook ontzettend veel van fruit hou. Mij kan je wakker maken voor een heerlijke doos Hollandse aardbeien, of een groot stuk watermeloen/mango/ananas. Het probleem is alleen dat fruit bij mij niet zo goed vult. Als ik fruit als tussendoortje neem, zit ik een halfuur daarna alweer een rommelende maag, waardoor ik uiteindelijk toch nog maar een Evergreen o.i.d. verorber. Al deze factoren spelen een rol in mijn eetpatroon, en ik denk dat de combinatie ervoor zorgt dat ik maar met moeite wat kilo’s afval. En dit werkt ontzettend demotiverend, vooral omdat je het zo goed probeert! De laatste tijd probeer ik meer fruit te eten, en als ik naar de universiteit moet (dat is zo’n twee/drie keer per week), probeer ik in plaats van een granenkoekje of boterhammen bijvoorbeeld worteltjes, radijsjes of een pastasalade mee te nemen. Langzamerhand probeer ik hierdoor meer gezonde dingen in mijn eetpatroon op te nemen, waardoor ik (hopelijk) toch nog wat afval in deze maanden voor de zomer.

Flat belly in 6 weeks workout! I like this one because it is clear and manageable!(Goals, hahaha). 

Ik weet niet precies wat ik met deze blogpost wil bereiken, maar ik wilde mijn ‘frustraties’ gewoon even van me afschrijven. Daarnaast ben ik ontzettend benieuwd naar jullie meningen op dit gebied. Hoe ga jij om met gezond leven versus lekker eten? Laat het achter in de comments en zo helpen we elkaar een handje!

6 gedachten over “Gezond leven als je van lekker eten houdt

  1. Ooh heel herkenbaar! Ook ik ben gelukkig dol op fruit en dat scheelt voor mij in de zomer altijd heel erg. Dan pak ik toch sneller wat aardbeien dan chips of iets.

  2. Ik heb geen moeite met gezond eten, want ik vind groenten echt wel heel lekker en ik kook het graag en wat mij betreft hoort ‘slecht’ eten ook gewoon in een gezond voedingspatroon, voor mij. Wel met mate; bijvoorbeeld 1 dag per week. Verder vind ik fruit snoepen in plaats van voor verpakt snoep ook eerder een traktatie dan een straf.

    Waar ik wel moeite mee heb ik portie-beheersing en dat is de reden van mijn onderkin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s