Places I Want To Go: Rome

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik grijp dan ook iedere kans om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Vandaag neem ik je mee naar de hoofdstad van Italië: Rome!

Rome, Italy, also going here in 2015, so very anxious!!  Been there --architect beautiful - people hate americansBron: Pinterest

Net zoals veel Nederlanders, ben ik al vaak in Italië geweest in de zomervakantie. Ik vind het een heerlijk land, met fijne meren en lekker eten. Ik heb al vele steden in Italië gezien: Milaan, Florence, Pisa, Lucca, Verona, Siena, Caorle. De hoofdstad van dit fijne land staat nog steeds hoog op mijn Bucket List. De prachtige plaatjes die ik vaak op reisblogs voorbij zie komen, en de mooie verhalen die ik om me heen hoor, doen me smachten naar deze stad.

Vatican City, Rome, Italy http://www.stopsleepgo.com/vacation-rentals/rome/rome/province-of-rome/lazio/italyBron: Pinterest

Er zijn vele hoogtepunten in Rome die ik heel graag zou willen zien. Zo komt het Vaticaan (op de bovenstaande foto) vaak terug in boeken en films, waarna ik steeds benieuwder wordt. Naast het Vaticaan zijn er natuurlijk nog meer prachtige bouwwerken te bezichtigen, vele komen uit de tijd van de Romeinen en het feit dat deze gebouwen zó oud zijn, maakt het voor mij alleen nog maar interessanter!

Trevi Fountain in Rome - by tossing a coin over your shoulder into this fountain, you ensure your return to this magnificent place - I definitely have a few coins in there . . .Bron: Pinterest

Ook de Trevifontein lijkt me heel erg indrukwekkend. Deze fontein is ontzettend groot, en moet je die prachtige beelden eens zien! Het lijkt me geweldig om hier een muntje in te gooien en een wens te doen. Ontzettend cliché natuurlijk, maar als toerist moet je dat soort dingen gewoon doen, haha!

Rome, Italy Tours, leave and self guide... Rain, umbrellas coming out of no where to be sold  Selling postcardsBron: Pinterest

Als laatste hoogtepuntje in dit artikel wil ik het Colloseum aanhaken. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te zien in zo’n grote stad, maar deze dingen wil ik zeker zien als ik er ooit op bezoek ga! Ook dit lijkt me ontzettend indrukwekkend, vooral omdat het zo groot is, en zo oud! Ik ben erg benieuwd naar de verhalen over wat hier zich vroeger heeft afgespeeld, ook al ben ik bang dat dit niet al te plezierige verhalen zullen zijn..

Ik ben heel benieuwd of jullie al eens in Rome zijn geweest! Wat waren jullie ervaringen en welke plekjes moet je echt gezien hebben? 

10 gedachten over “Places I Want To Go: Rome

  1. Rome is echt een aanrader 🙂 Mijn hoogtepunt was – letterlijk en figuurlijk – het beklimmen van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek. Niet alleen is het een toffe klim, je hebt ook echt een wondermooi uitzicht van bovenaf!

  2. Ohhhh ja Rome is zo leuk! En ook qua eten echt totaal niet duur vind ik. Zelf vond ik het heel erg gaaf om al die kerkjes enzo in te gaan toen ik er was, geeft echt zo’n ontdekkingsreizigergevoel zegmaar.

    1. Ah dat lijkt mij ook heel leuk ja! Soms zijn de onbekende plekjes nóg leuker dan de toeristische trekpleisters. 🙂

  3. Rome is echt fantastisch! Lekker historisch, vind het zelf geweldig om rond te lopen in al die oude maar mooie zooi :’) Je moet alleen wel uitkijken bij het eten in restaurants, sommige obers laten je bijvoorbeeld ook betalen voor ”het mooie uitzicht” als je buiten eet.. Vond het Colosseum denk het mooist, uiteraard heb ik ook een muntje gegooid in de fontein haha 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s