Mijn To-Read List: Part 1!

Al sinds zolang ik me kan herinneren ben ik dol op boeken. Ik verslind ze gewoon; ik hou ontzettend van lezen. Maar met elk boek dat ik lees, komen er vijf bij die ik wíl lezen! Mijn to-read lijstje op Goodreads puilt uit en ik ben bang dat ik het overzicht soms helemaal kwijtraak.

Daarom leek het me leuk om vandaag een lijstje te maken met ongelezen boeken die ik nog in mijn boekenkast heb staan. Dit zijn overigens de boeken bij mijn vader (mijn ouders zijn gescheiden, waardoor ik twéé boekenkasten heb!). De boeken die bij mijn moeder nog ongelezen staan, zal ik een andere keer laten zien.

image1 (2)

Oké, nu ik deze stapel zie schrik ik eigenlijk een beetje. Ik had geen idee dat ik nog zóveel ongelezen boeken had! Het zijn er 12 in totaal, waarvan ik vrij zeker ben dat het er snel meer zullen worden. Laten we ze stuk voor stuk gaan behandelen!

Life of Pi – Yann Martel
Zoals je misschien kunt zien, steekt er een boekenlegger uit het boek, ongeveer op de helft. Ik ben begonnen met het lezen van dit boek toen ik in 6V Engelse literatuur moest lezen. Nu, een jaar later, heb ik spijt dat ik hem niet meteen heb uitgelezen! Het is een geweldig verhaal wat ik iedereen kan aanraden (ik heb de film meerdere keren gezien) en ik ben dan ook vastberaden om dit boek echt uit te lezen! Zelf lees ik dit boek in het Engels, en dat is prima te doen als je aardig goed in Engels bent.

Les Misérables – Victor Hugo
Ik kocht dit boek in een tweedehands boekenwinkeltje in Riga, waar ik in April op studiereis was. Sinds ik de film Les Misérables heb gezien ben ik verliefd op het verhaal, de liedjes, de personages en alles eromheen! Ik kan de film niet vaak genoeg zien en kon dit boek dan ook écht niet laten liggen (hij kostte overigens maar €4!). Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal wordt verteld zonder alle bekende muziek.

The Phantom of the Opera – Gaston Leroux
Ah, nog zo’n klassieker! Ook dit boek kocht ik in Riga, omdat mijn stiefzusje vertelde dat dit een geweldige film was met eveneens – net als Les Mis – hele mooie muziek. Ik weet ongeveer waar dit verhaal over gaat, maar ik wil er tegelijkertijd zo min mogelijk over weten omdat ik zo objectief mogelijk in het verhaal wil stappen.

The Hunchback of Notre-Dame – Victor Hugo
Natuurlijk kennen we dit verhaal allemaal van de Disneyfilms, maar ik had het nog nooit in boekvorm gezien. Het is geschreven door dezelfde schrijver als Les Mis, dan moet het wel geweldig zijn toch? Voor €3 kon ik dit boek dan ook niet laten liggen.

Oliver Twist – Charles Dickens
We kennen Charles Dickens natuurlijk allemaal van het beroemde Christmas Carol, maar Dickens heeft nog meer fantastische verhalen geschreven, waaronder Oliver Twist. Deze werd me aangeraden door twee studiegenootjes. Het gaat over een weesjongetje, meer weet ik er eigenlijk niet over. Ik ben heel benieuwd!

image2 (1)

De IJzerkonining & De IJzerprinses – Julie Kagawa
Deze boeken zijn deel 2 en 3 van de ‘The Iron Fey’ boeken. Deel 1 beviel me ontzettend goed en daarom trakteerde ik mezelf laatst op de volgende twee delen. Een vriendinnetje van mij heeft ze al gelezen en die zei dat de boeken geweldig zijn! Ik ben heel erg benieuwd naar deze boeken en kan ook niet wachten om erin te beginnen.

Sevenster – Alexandre Penrhyn Lowe
Dit boek op de foto is eigenlijk niet van mij, maar van een vriendinnetje van mij. Ik heb echter laatst zelf dit boek gekocht en die komt als het goed is morgen via de post binnen, waardoor ik vond dat hij ook op de foto mocht! Het boek lijkt me erg leuk, mede omdat ik de kaft erg mooi vindt. Het is het eerste deel in een trilogie.

Het wapen van Newton – Greg Keyes
Van dit boek heb ik eigenlijk nog nooit gehoord! Toen ik in de Kringkoop rond snuffelde op zoek naar leuke boeken, kwam ik dit exemplaar tegen en het stukje tekst op de achterkant beloofde veel goeds, ook omdat ik erg geïnteresseerd ben in de geschiedenis van de wetenschap, vermengd met een vleugje magie. Dit is het eerste deel van een serie boeken die ‘De EEUW der WONDEREN’ wordt genoemd. Als dit boek me bevalt ga ik wellicht ook op zoek naar de rest!

Verkozen – P.C. Cast & Kristin Cast
Dit is het eerste deel van de trilogie van ‘het Huis van de Nacht’. Ik heb dit boek geleend van een vriendinnetje die er erg enthousiast over was, waardoor ik automatisch erg nieuwsgierig raak. Het gaat over een meisje wat een vampier blijkt te zijn, meer weet ik er eigenlijk zelf niet over en dat wil ik graag zo houden.

The Book Thief – Markus Zusak
Ik hoorde eigenlijk pas van dit boek toen de filmtrailer op Youtube stond. Het verhaal (de Tweede Wereldoorlog) spreekt me enorm aan en daarom besloot ik eerst het boek te kopen voordat ik de film zou kijken. Nu, ruim een jaar later, staat dit boek nog steeds ongelezen in mijn boekenkast. Inmiddels heb ik de film van mijn moeder voor kerst gekregen, dus nu jeuken mijn handen al helemaal. Toch maar snel in beginnen dan.

Vuur – Mats Strandbert & Sara B. Elfgren
Alweer het laatste boek van vandaag! Dit is het tweede deel in de ‘Engelfors-trilogie’. Het eerste boek beviel me heel erg goed, waardoor ik heel blij was toen ik deel twee voor Kerstmis van mijn vader kreeg. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met de vijf tieners uit dit verhaal.

En dit waren ze dan alweer. Het zijn maar liefst elf boeken! Misschien dat ik toch eerst wat boeken moet gaan lezen voordat ik er nieuwe bij koop. Maar dat is zo moeilijk als je goedkope pareltjes in de boekenwinkel of bij de Kringkoop ziet staan.

Welke boeken staan er bij jullie nog op jullie To-Read List?

xo Rowan

7 gedachten over “Mijn To-Read List: Part 1!

  1. Ah, jaaa, al die boeken die ik ook nog wil lezen.. Heb van de week weer een hele rits nieuwe binnen gekregen die ik zooo graag wil gaan lezen! Maar haast geen tijd voor.. Jij hebt dus ook al weer een flinke stapel! 🙂

    1. Haha ja precies! En dan te bedenken dat dit alleen nog maar bij mijn vader is.. Bij mijn moeder is de stapel volgens mij nog groter!

  2. Pingback: Roomtour #1 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s