Becoming A Minimalist: Part 2 – Beauty stuff

Een hele tijd geleden hebben we onze kledingkast eens goed onder handen genomen, en vandaag is onze beauty-hoek aan de beurt! Er zijn verschillende manieren waarop je je beautyspullen goed kan uitzoeken, het is belangrijk om erachter te komen wat voor jou het beste werkt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de opruimvideo’s van Mascha bekijken om inspiratie te krijgen, of verder lezen in dit artikel, waar ik mijn eigen tips deel!

What A Collection!! | via Tumblr

Bron: Weheartit

Werk gestructureerd
Voor mij werkt het absoluut niet om al mijn make-up en beautyspullen op één grote hoop te bewaren. Ik vind het fijn als alles gestructureerd is opgeruimd: blushes bij de blushes, oogschaduw bij de oogschaduw en mascara bij de mascara en eyeliners. Met opruimen ga ik dan ook per categorie te werk. Ik begin bij de producten waar ik het meest van heb, en werk zo alles af tot ik elke categorie gehad heb. Zo verlies je minder snel de moed omdat er geen eind aan lijkt te komen, en als je halverwege geen zin meer hebt kan je makkelijk stoppen en het op een ander moment afmaken, want je hebt niet alles door elkaar gegooid.

Schrijf het op
Als je écht veel spullen hebt, zal hier best wat tijd in gaan zitten. Maar geloof me: het is het waard! Ik heb dit gedaan toen ik echt de bomen door het bos niet meer zag. Ik heb ál mijn make-up en beautyspullen opgesomd in een Excel bestand. Conclusie? Ik was geschokt. Al deze spullen had ik helemaal niet nodig! Daarna was het veel makkelijker uitzoeken, omdat ik bij ieder product kon afstrepen of ik het zou houden, weggooien of weggeven.
Ik markeerde elk product wat ik niet zou houden rood, en langzamerhand bleven er steeds minder producten in het Excel-bestand zwart. Toen ik klaar was verwijderde ik alle rood gemarkeerde producten en bleven alleen de producten waar ik écht dol op was over.

Does this spark joy?
Veel van jullie zullen vast wel van Marie Kondo en haar opruimboek gehoord hebben. In haar boek staat bovenstaande vraag centraal. Als je je spullen opruimt, bedenk dan bij élk product of het je gelukkig maakt. Zo niet? Weg ermee! Dit klinkt misschien hard, maar uiteindelijk zul je je er veel beter door gaan voelen omdat je alleen producten bewaard die je echt gelukkig maken, en die je dus ook met veel liefde zult gebruiken.

Doneer!
Zoals ik in mijn vorige Becoming a Minimalist artikel al noemde, hoef je zeker niet al je afgedankte producten in de prullenbak te gooien. Toen ik mijn spulletjes had uitgezocht, kon ik veel weggeven aan mijn moeder, zusje, nichtjes, buurmeisjes, noem maar op! Let wel op dat deze producten er nog wel netjes uitzien, als ze al voor meer dan de helft gebruikt zijn kun je ze misschien beter weggooien. Als een product écht bijna op is kan je hem ook nog zelf opmaken, en daarna gewoon geen vervanger kopen.

@abrilus

Ik hoop dat ik jullie opnieuw allemaal aan het opruimen heb geholpen! Laat me in de comments weten hoe het opruimen bij jou ging, en of je veel hebt weggedaan.

In het volgende artikel zal ik het hebben over Accessoires zoals tassen, sieraden en schoenen!

3 gedachten over “Becoming A Minimalist: Part 2 – Beauty stuff

  1. Pingback: Roomtour #1 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s