The Furry Friend Tag

Ik hou van dieren, en toen ik deze tag bij Diana zag wilde ik hem meteen al overnemen. Er was alleen één probleem.. Ik had nog geen huisdier (behalve mijn goudvis dan, maar hij is niet bepaald furry). We hebben thuis al verschillende katertjes gehad maar ze zijn geen van alle oud geworden.. Toch snakten we allemaal weer naar een levend knuffeltje in huis, en sinds een paar weken hebben we een kitten in huis! Ze is ontzettend schattig en ik wil haar graag aan jullie voorstellen..

IMG_1008

Wat is de naam van je huisdier?
Tot nu toe hebben wij thuis alleen maar katertjes gehad, waardoor we het erg moeilijk vonden om een leuke meisjes-kattennaam te verzinnen. Volgens mij heb ik elke kattensite op het World Wide Web afgestruind, maar ze kwamen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer.. We wilden wel een echte meisjesnaam, maar het moest ook een beetje stoer zijn. Daarom zijn we op de naam Saartje gekomen! We noemen haar meestal Saar, omdat dat lekker kort en krachtig is, vooral als ze iets stouts doet, haha.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Zoals jullie allemaal wel kunnen zien (hoop ik), is het een poes! Ze is een bruinharige-cyperse kat. Niet echt een duur ras dus, wel heel schattig. 🙂

IMG_1104

Hoe lang heb je je huisdier al?
We hebben Saartje sinds 18 augustus, vandaag precies een maand dus! Toen we haar op gingen halen was ze 10 weekjes oud.

Hoe kom je aan je huisdieren?
Sinds we het besluit hadden genomen dat we een poesje wilden, hebben we veel op Marktplaats gekeken. Hier worden namelijk heel veel poesjes voor weinig geld aangeboden! We zaten nog even te denken aan het dierenasiel, maar mijn moeder wilde dat toch liever niet, omdat onze vorige kat daar vandaan kwam, en steeds onder de vlooien zat.. Via Marktplaats gaat het overigens heel makkelijk. Je belt naar de adverteerder, maakt een afspraak om een katje/poesje uit te zoeken, en spreekt dan een datum af wanneer je je huisdier komt ophalen. Het is ten zeerste aan te raden, ook omdat veel babypoesjes via Marktplaats gratis weggegeven worden als slangenvoer als ze niet verkocht worden..

Hoe oud is je huisdier?
Saar is nu 14 weekjes oud.

IMG_1108

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?
Haha, hier kan ik wel door over blijven praten! We lachen ons regelmatig dood om hoe achterlijk Saar kan doen. Ze mag nog niet naar buiten, maar ze wil wel heel graag. Daarom rent ze soms uit het niets de hele kamer door met een hoge snelheid, en botst regelmatig tegen allerlei voorwerpen aan. Het ziet er heel grappig en schattig tegelijk uit.
Daarnaast is ze gelukkig nog ontzettend speels. Je hoeft maar met je tenen te bewegen, of ze grijpt er al naar. Soms best vervelend, maar ook wel weer leuk omdat ze altijd in is voor een spelletje.
Als je met een dekentje op de bank zit, gaat ze niet op het dekentje liggen, maar wil ze er perse ónder. Ik vraag me af waarom, want ze gaat er gewoon liggen slapen. Misschien omdat het daar lekker donker is of zo?

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?
Ik hoorde iemand ooit een opmerking maken over een jongen die net zijn cavia had moeten begraven. ‘Doe niet zo stom, het is maar een huisdier’ zei diegene. De liefde die je gaat voelen als je een huisdier in huis haalt, verwerpt deze uitspraak onmiddellijk. Als ik samen met Saar ben, voelt het eigenlijk net alsof je voor een baby’tje moet zorgen. Ze heeft aandacht, voedsel, drinken en liefde nodig, en als je dat niet genoeg geeft gaat het steeds slechter.
Mijn band met Saar is daarom ook heel belangrijk, ik vind het fijn dat dieren zo goed kunnen aanvoelen als het niet goed met je gaat. Als ik een rotdag heb of moet huilen, komt ze gelijk met me knuffelen. Dat is heel fijn.

IMG_1130Wat zijn de favoriete herinneringen die je hebt aan je huisdier?
Omdat Saar nog niet heel lang bij ons in huis is, hebben we nog niet veel ‘herinneringen’ samen, maar natuurlijk wel heel veel leuke momenten. De dag dat ik haar ging ophalen was natuurlijk superleuk, maar ik vond vooral het proces heel leuk dat ze steeds meer vertrouwd raakte met ons.

Welke koosnaampjes geef je je huisdier?
We hebben de meest gekke koosnaampjes voor Saar, maar degene die we het vaakst gebruiken zijn Saartje, Poepie, Gekkie en Droppie. Lekker standaard dus haha.


IMG_1134Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer over Saartje te weten te komen! Voel je vrij om deze tag over te nemen en laat in de reacties achter of jij huisdieren hebt!

2 gedachten over “The Furry Friend Tag

    1. Goed om te weten! Ze zal vast nog wel vaker voorbij komen op mijn blog omdat ik héél veel foto’s van haar maak haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s